تحولات لبنان و فلسطین

مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردابی گفت: مردم ایران ماهی خور نیستند و فرهنگ آبزی مصرفی در ایران بسیار ضعیف است. اگر چه تقاضای مصرف ماهی در سال‌های اخیر به دلیل بالا رفتن قیمت گوشت و مرغ کمی بهتر شده، اما همچنان مصرف پایین است.

جای خالی آبزیان در سبد غذایی مردم/ از تولیدکنندگان ماهی حمایت شود

به گزارش قدس آنلاین، آرش نبی زاده با بیان اینکه قیمت ماهی قزل‌آلا سر مزرعه کیلویی ۱۶۵ هزار تومان است، ‌ گفت: این ماهی با احتساب هزینه‌های جانبی از جمله هزینه حمل، سود فروشنده و... به دست مصرف کننده می‌رسد.

وی افزود: قیمت تمام شده ماهی قزل آلا ابتدای سال کیلویی ۱۴۵ هزار تومان بود ولی به دلیل کاهش تقاضا در نیمه اول سال به کیلویی ۱۲۰ هزار تومان رسید. یعنی تولیدکنندگان ۲۰ هزار تومان کمتر از قیمت تولید، محصولاتشان را به فروش می‌رساندند.

تقاضای خرید ماهی نیمه اول سال کمتر است

مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردابی اضافه کرد: معمولا در نیمه اول سال تقاضای خرید ماهی کمتر از نیمه دوم سال است و به همین دلیل از وزارت جهادکشاورزی درخواست کردیم  با خرید حمایتی از تولیدکنندگان از آنها حمایت کند، ولی چنین اتفاقی نیفتاد و تولیدکنندگان دچار ضرر و زیان بسیاری شدند.

وی تصریح کرد: مردم ایران ماهی خور نیستند و فرهنگ آبزی مصرفی در ایران بسیار ضعیف است. بازار ماهی تقریبا به جز روزهای پایانی سال رونق ندارد. اگر چه تقاضای مصرف ماهی در سال‌های اخیر به دلیل بالا رفتن قیمت گوشت و مرغ کمی بهتر شده، اما همچنان مصرف پایین است.

نبی زاده عنوان کرد: معیار سنجش قیمت ماهی بازار شب عید نیست بلکه باید قیمت آن را یک ماه قبل از عید و ۱۰ روز بعد از آن بررسی کرد. در حقیقت می‌توان گفت قیمت ماهی پرورشی تقریبا در طول سال ثابت و کم نوسان است.

تولید ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار تن ماهی قزل آلا در کشور

وی با اشاره به اینکه امسال ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار تن ماهی قزل آلا در کشور تولید کردیم، گفت: ظرفیت تولید تا ۲۲۰ هزار تن را نیز داریم اما چون تقاضا کم است و تولید نیز به صرفه نیست تولیدکنندگان تمایلی به افزایش تولید ندارند و حتی در نیمه اول سال تولید را کاهش می دهند.

یک درصد حمایت‌هایی که از مرغ می‌شود از ماهی نمی‌شود

مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردابی در ادامه گفت: یک درصد از حمایت‌هایی که از مرغ می‌شود از ماهی نمی‌شود. اگر هدف افزایش سرانه مصرف آبزیان در کشور است باید از تولیدکننده ماهی حمایت شود. در حال حاضر نهاده به درستی و به موقع تامین نمی‌شود. معاونت دام در بخش دام و طیور نقش اساسی دارد این درحالیست که سازمان شیلات به عنوان متولی بخش در بحث تامین نهاده هیچ نقشی ندارد. همچنین در بحث تخصیص ارز برای خوراک، تخم چشم زده، پودر ماهی و استار و یا حتی تسهیلات نیز در اولویت آخر هستیم.

قیمت ماهی تابع قیمت مرغ است

به گفته وی قیمت ماهی تابع قیمت مرغ است و این در حالیست که این دو کالای پروتئینی در رقابت برابری نیستند. از یکی حمایت می شود، ولی دیگری مورد حمایت نیست.

نبی زاده در پایان گفت: متاسفانه باید گفت در کپور ماهیان اگر صادرات نداشته باشیم نمی‌توانیم آن را در ایران بفروشیم زیرا به دلیل فرهنگ غلط آبزی مصرفی در داخل کشور مشتری ندارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.